What's new

Visa du lịch New Zealand

Re: Visa New Zealand

Có bạn nào gặp trường hợp này chưa? Đã hơn 4 ngày từ khi mình nhận email báo "đã có quyết định" nhưng ko thấy thông báo kết quả visa.

mình nộp hồ sơ giấy hôm 4/5 mà hôm nay nhận được passport có cái mã vạch với tờ giấy kêu chờ thư trên mail. mình nộp giấy mà sao có e visa vậy ta, mình cũng nhận được sms với email giống bạn luôn
 
Re: Visa New Zealand

mình nộp hồ sơ giấy hôm 4/5 mà hôm nay nhận được passport có cái mã vạch với tờ giấy kêu chờ thư trên mail. mình nộp giấy mà sao có e visa vậy ta, mình cũng nhận được sms với email giống bạn luôn

Mình vừa nhận dc e-visa cách đây 1h. Thôi chắc cứ chờ đi bạn. Nếu họ không hỏi hay yêu cầu thêm giấy tờ thì chắc là pass rồi đó.
 
Re: Visa New Zealand

Có bạn nào gặp trường hợp này chưa? Đã hơn 4 ngày từ khi mình nhận email báo "đã có quyết định" nhưng ko thấy thông báo kết quả visa.

"Made a decision" trong trường hợp này cần hiểu là họ quyết định để tiếp tục xét hồ sơ, chứ không phải là "có quyết định visa" bạn ạ. Tiếp tục chờ đợi và Best of luck, bạn nhé ^^
 
Vào đọc bài viết của các anh chị mà em cũng thấy ngán ngẩm về thời gian xét duyệt visa của NZ nhưng không đến mức tệ như vậy mọi người ơi. Em nộp hồ sơ giấy tại VFS hôm 20/06 , đến 21/06 thì có tin nhắn báo về hồ sơ đã được chuyển qua LSQ NZ xét duyệt. Hôm qua 30/06 VFS gọi dt thông báo LSQ đã trả passport lại cho em và sáng nay em đã nhận được passport với visa 2 năm ra vô nhiều lần dán vào passport luôn. Chỉ 10 ngày tính cả thời gian nộp và chuyển hồ sơ của VFS luôn ạ, vui quá mọi người ơi !!!
 
Re: Visa New Zealand

http://vietnam.embassy.gov.au/hnoivietnamese/Checklist06.html
Cụ nào kêu là bay Nz quá cảnh ở Úc (của airasia) phải xin visa quá cảnh thì e mời đọc link trên nhé.

Mình đã đọc link của bạn, tuy nhiên có rất nhiều bạn đã đi và chia sẻ kinh nghiệm là vẫn cần phải có visa transit vì có thể VN không nằm trong các nước được miễn visa transit này. Bạn vào link này để tìm hiểu thêm thông tin nhé:

https://www.phuot.vn/threads/329835...nd-bác-nào-bị-kiểu-trớ-trêu-như-em-chưa/page4
 
Re: Visa New Zealand

http://vietnam.embassy.gov.au/hnoivietnamese/Checklist06.html
Cụ nào kêu là bay Nz quá cảnh ở Úc (của airasia) phải xin visa quá cảnh thì e mời đọc link trên nhé.

Cụ ơi, cụ đọc mà chưa có thông, tí nữa lại hại anh em rồi. Trong link của cụ có ghi lù lù dòng chữ: Tất cả hành khách Việt Nam đều phải xin thị thực Quá cảnh, không kể thời gian dự kiến quá cảnh.
Giờ xin kính cụ qua trang chính thức này của Australian Immigration đọc nhé:
http://www.border.gov.au/Lega/Lega/Form/Immi-FAQs/do-i-need-a-visa-to-transit-through-australia
"có một số hành khách không cần xin thị thực quá cảnh" là những hành khách mang hộ chiếu các nước trong list ở link này. Mang quốc tịch của những nước này rồi vẫn phải đáp ứng điều kiện transit dưới 8 tiếng. Chưa kể nó còn lắt léo ở phần ghi chú bên dưới:
"There are limited transit facilities available at the Gold Coast airport (OOL)"
Nghĩa là đôi khi transit qua sân bay Gold Coast vẫn có thể phải nhập cảnh qua immigration vì sân bay chẳng may không đủ chỗ cho khách transit.

Vậy nên bà con có transit qua Úc thì xin cứ nộp luôn visa transit. Phí visa là 0 đồng, có chăng là phải mua bảo hiểm y tế cho 3 ngày (72 hours) thôi.
 
Re: Visa New Zealand

Do I need a visa to transit through Australia?

You will need a Transit visa (subclass 771) if you plan to travel through Australia to another country.

If you are going to stay in Australia for longer than 72 hours, you cannot get a Transit visa and you will need to apply for another type of visa.
When you do not need a Transit visa

​Important: The information is not applicable to stateless persons and refugees.
If you belong to one of the categories and meet the criteria outlined below, you can transit through Australia without applying for a visa.
Categories of eligible travellers
The following categories of travellers are eligible to transit through Australia without applying for a visa:
Citizens of the following countries:
Andorra, Argentina, Austria, Belgium, Brunei, Bulgaria, Canada, Chile, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Federated States of Micronesia, Fiji, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Kiribati, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malaysia, Malta, Marshall Islands, Mexico, Monaco, Nauru, Netherlands, New Zealand, Norway, Oman, Palau, Papua New Guinea, Philippines, Poland, Portugal, Qatar, Romania, Samoa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Solomon Islands, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, Tonga, Tuvalu, United Arab Emirates, United Kingdom (including its colonies), United States of America, Uruguay, Vanuatu and Vatican.
Residents of Hong Kong holding a Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR) passport or a British National Overseas (BNO) passport.
Residents of Taiwan holding a passport issued by the authorities of Taiwan (other than passports purported to be official or diplomatic passports).
Diplomatic passport holders, excluding holders of:
Arab Non-National Passports; and
Diplomatic passports from the following countries:
Afghanistan, Algeria, Angola, Bahrain, Comoros, Democratic People's Republic of Korea, Egypt, Iran, Iraq, Jordan, Kuwait, Lebanon, Libya, Madagascar, Mauritania, Morocco, Pakistan, Russian Federation, Saudi Arabia, Sierra Leone, Somalia, Sudan, Syria, ​Tunisia, Yemen and Zimbabwe.
Criteria
Eligible travellers must be able to meet the following criteria to be permitted to transit Australia without applying for a visa. Travellers must:
enter Australia by aircraft
hold a confirmed onward booking to leave Australia to travel to a third country on the same or another aircraft within 8 hours of arrival in Australia
hold documentation necessary to enter the country of destination
and
not need to leave the airport transit lounge except to continue their journey.
Notes:
If passengers are required to pass through Immigration clearance and check-in to their onward flight, including managing their luggage, they will require a visa to enter Australia. An appropriate visa for this purpose will need to be applied for and granted before travelling to Australia.
There are limited transit facilities available at the Gold Coast airport (OOL).
Overnight stays are not permitted at Cairns (CNS) and Sydney (SYD) airports. Passengers transiting overnight will need an appropriate visa for Australia to leave the airport to access overnight accommodation.
Transit facilities at Adelaide airport (ADL) are only available for passengers arriving and departing on the same aircraft. However the transit lounge will be made available for other transit passengers if the airline provides advance notice.
 

Hỏi Phượt

Forum statistics

Threads
55,578
Bài viết
1,138,460
Members
189,184
Latest member
vesinhphucan
Back
Top